четверг, 20 января 2022 г.

До Дня Соборності

Лунає пісня солов’їна
І вітер віє степовий. 
Соборна наша Україна
Знов зустрічає день новий.

Із нагоди відзначення Дня Соборності України, з метою формування в наймолодших здобувачів освіти громадянської компетентності, національної свідомості та любовi до Батькiвщини, вихователями початкової ланки Глухівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою було організовано та проведено ряд просвітницьких заходів: виховні години, вікторини, квести.  Кульмінаційним моментом стала участь школярів 1-4 класів у загальношкільному флешмобі "Ланцюг єднання". 







вторник, 11 января 2022 г.

ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ДЯКУЮ

 Увесь світ відзначає 11 січня День "дякую". Чемні паняночки та ліцеїсти  4 класів не залишилися осторонь. Під час інтерактивного заняття "Світ дякую" хлопці та дівчата поглибили знання про походження та етимологію слова, дізналися про традиції святкування цієї дати в різних країнах та дійшли висновку, що у будь- якій ситуації слід шукати позитив і привід сказати "дякую". Своїми знаннями діти поділилися з учнями молодших класів та провели акцію "Цукерка за "дякую", під час якої подарували їм листівки-цукерочки.



пятница, 24 декабря 2021 г.

СВЯТКОВІ ПРЯНИКИ

 Новорічні свята - час, коли і дорослі, і діти чекають на казку. Справжня солодка казка завітала до паняночок 4-Б класу.

Дівчата стали учасницями майстер-класу з розпису різдвяних пряників. Рецепт простий: творчість помножена на охайність, трішки дитячої безпосередності - і за півгодини маємо глазуровані смаколики рукавички та ялинки, святковий настрій і віру в казку.





вторник, 7 декабря 2021 г.

ХУСТУНІНИ ПОСИДЕНЬКИ

 Ох, і гамірно було сьогодні в світлиці 4-Б класу! А знаєте чому? Адже вже третій рік поспіль 7 грудня, у День пам'яті великомучениці Катерини, відзначаємо День української хустки. Як справжні поціновувачі звичаїв та традицій українського народу, паняночки підготували виховну годину "Хустуніни посиденьки", на яку запросили чарівних україночок 3-Б класу.

Дівчатка дізналися про історію хустки,  традиції та обряди, відкрили для себе багато цікавого про подорож хустуніних родичів ( бандани, сарі, мантилії, хіджабу) по різним країнам , а ще -  поспівали, погрались у "Хустину", випробували кмітливість під час розгадування ребусів та виконання інтерактивних завдань, ще й відвідали хустуніну майстерню, де оздобили хустки на власний смак. 

Хустуніни посиденьки вдалися на славу! Здобуті знання надихнули паняночок на виконання важливої місії - берегти та популяризувати народний символ нашого народу - українську хустку.








ДО ДНЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

 Паняночки 4-Б класу взяли участь у виховній годині до Дня Збройних Сил України "Вклоняюсь вам, захисники", який щороку відзначають 6 грудня. Дівчатка поглибили знання про Збройні сили України, героїв-захисників, виготовили для військовослужбовців Глухівської частини обереги.




вторник, 23 ноября 2021 г.

СВІТ ОБЕРЕГІВ

 Наш святий обов'язок- берегти та примножувати традиції народу. Лялька-мотанка - традиційний оберег українців, символ національної ідентичності.










пятница, 19 ноября 2021 г.

Чарівний світ бісеру

Намистанки, намистинки!

Справжні диво-бісеринки.

Так гарненько фантазують,

Візерунками чарують.

В нас умілі рученята,

Будем з ними чаклувати,

Наплетем прикрас багато,

 Щоб вдягати їх на свято.